Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων στην Αττική με δεκαπέντε θύματα τον Σεπτέμβριο

Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων στην Αττική με δεκαπέντε θύματα τον Σεπτέμβριο


Δεκαπέντε άτομα σκοτώθηκαν και 585 τραυματίστηκαν (14 σοβαρά και 571 ελαφρά) σε 521 τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών περιλάμβαναν την οδήγηση χωρίς προσοχή, την παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και την παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Ειδικότερα, η μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες δικύκλων συνέβαλε σημαντικά στη σοβαρότητα των τραυματισμών που υπήρξαν.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν συνολικά 28.928 παραβάσεις, εκ των οποίων 1.195 χαρακτηρίστηκαν ως πλημμελήματα. Μεταξύ αυτών, διαπιστώθηκαν 876 περιπτώσεις οδήγησης υπό την επιρροή οινοπνεύματος, 1.588 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών, χρήσης κινητού τηλεφώνου, μη χρήσης ζώνης ασφαλείας και μη χρήσης προστατευτικού κράνους.

Επιπλέον, κατά τις ελέγχους που διεξήχθησαν από την Παρασκευή (27/9) έως τη Δευτέρα (30/9), 292 οχήματα ακινητοποιήθηκαν και αφαιρέθηκαν 151 πινακίδες κυκλοφορίας, 324 άδειες ικανότητας οδήγησης και 284 άδειες κυκλοφορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεσημέρι της Κυριακής (29/9) συνελήφθη 43χρονος οδηγός σε τροχονομικό έλεγχο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και επιτέθηκε λεκτικά και απειλητικά στους αστυνομικούς, ενώ είχε ήδη αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts