Αύξηση του τζόγου στην Ελλάδα με κύρια ώθηση τον διαδικτυακό τομέα

Αύξηση του τζόγου στην Ελλάδα με κύρια ώθηση τον διαδικτυακό τομέα


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για το 8μηνο του 2024, οι Έλληνες συνεχίζουν να τζογάρουν ασταμάτητα. Ο συνολικός τζίρος της αγοράς παιγνίων ανήλθε σε 28,3 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 14,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Ο διαδικτυακός τζόγος αντιπροσωπεύει το 71% του συνολικού τζίρου, με πονταρίσματα που αγγίζουν τα 20,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 19%. Αυτή η τάση δείχνει την επιδραστικότητα της τεχνολογίας στον τομέα του τζόγου, κυρίως μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και τα VLTs (video lottery terminals) παρουσίασαν τζίρο 6,6 δισ. ευρώ, ενώ τα καζίνο, τα λαχεία και ο ιππόδρομος παρουσίασαν πιο περιορισμένες αυξήσεις ή ακόμα και πτώση. Οι πάροχοι παιγνίων κέρδισαν συνολικά 1,8 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 8,4% σε σύγκριση με το 2023. Παρόλο που ο διαδικτυακός τζόγος έχει σημαντικό τζίρο, αποφέρει χαμηλά ποσοστά κερδοφορίας για τους παρόχους, μόλις 3,3%, σε αντίθεση με τα λαχεία που βγάζουν το υψηλότερο ποσοστό κέρδους στο 35,4%.

Το κράτος έχει επίσης ωφεληθεί σημαντικά, με τα έσοδα από φόρους να ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 18,4%, υπογραμμίζοντας τη θετική επίδραση αυτής της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας στα δημόσια ταμεία.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts