Αυξημένες μεταναστευτικές ροές στη νότια Κρήτη και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχές

Αυξημένες μεταναστευτικές ροές στη νότια Κρήτη και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχές


Καθημερινότητά τους έχουν γίνει οι αφίξεις μεταναστών νότια της Κρήτης. Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, εντοπίστηκε ένα σκάφος νότια της Γαύδου, στο οποίο επέβαιναν 55 άτομα, τα οποία περισυλλέγησαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας.

Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα το πρωί, έφτασαν στην Κρήτη συνολικά 272 μετανάστες. Το Cretapost.gr καταγράφει λεπτομερώς τις περιπτώσεις με μεταναστών που έχουν φτάσει στο νησί, με πρώτο καραβάνι το πρωί της Παρασκευής, όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στην παραλία «ΠΟΤΑΜΟΣ» ν. Γαύδου. Στο σημείο εντοπίστηκαν 70 μετανάστες και ένα φουσκωτό σκάφος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων.

Στο δεύτερο καραβάνι, την ίδια ημέρα το βράδυ, 42 άνδρες μετανάστες περισυλλέγησαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Πορτογαλίας, και μετεπιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό σκάφος για να μεταφερθούν στη Γαύδο.

Το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές για ένα σκάφος με αλλοδαπούς σε δυσχερή θέση, όπου 35 μετανάστες περισυλλέγησαν από φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν στη Γαύδο. Ακολούθησε η μεταφορά τους σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο.

Ένα άλλο περιστατικό μέχρι το Σάββατο περιλάμβανε τον εντοπισμό 44 μεταναστών σε αλιευτικό καταφύγιο στο νότιο Ηράκλειο, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από την Τομπρούκ της Λιβύης. Επιπλέον, χθες το πρωί η Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε για 26 μετανάστες, όλοι άνδρες, που είχαν αποβιβασθεί στο «ΛΑΚΟΥΔΙ» ν. Γαύδου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στην Κρήτη πάνω από 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες, σε σύγκριση με μόλις 780 το 2023. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί δραματικά, ξεπερνώντας το 400%. Οι αριθμοί συνεχώς αλλάζουν, με το Λιμενικό να εκτιμά ότι ο καλός καιρός στη Μεσόγειο θα φέρει ακόμη περισσότερους μετανάστες.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts