Αυξημένα Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας Στους Χανιά με Νοροϊό στον Αέρα

Αυξημένα Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας Στους Χανιά με Νοροϊό στον Αέρα


Περισσότεροι από 200 πολίτες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας έχουν επισκεφθεί το νοσοκομείο των Χανίων. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα και εργαστήρια έχουν ανιχνεύσει τον νοροϊό, ο οποίος είναι ο κύριος ιός που προκαλεί ιογενή γαστρεντερίτιδα. Σημείωσε ότι από την αρχή της εξάπλωσης των κρουσμάτων την περασμένη Δευτέρα, έχουν καταγραφεί ήδη περισσότερα από 200 περιστατικά στο τμήμα επειγόντων.

Ο κ. Μπέας τόνισε πως στατιστικά δεν αναμένεται μείωση των περιστατικών, ειδικά με το Σαββατοκύριακο να πλησιάζει, καθώς η κοινωνική αλληλεπίδραση αναμένεται να αυξηθεί. Η μετάδοση του ιού είναι εξαιρετικά εύκολη, γι’ αυτό και τα μέτρα περιορισμού έχουν επεκταθεί με στόχο την προστασία των ασθενών και του προσωπικού. Συγκεκριμένα, τα επισκεπτήρια περιορίζονται στο απολύτως απαραίτητο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους χώρους του νοσοκομείου.

Προς το παρόν, οι περισσότερες περιπτώσεις που προσέρχονται στο νοσοκομείο είναι εκείνες που έχουν εμφανίσει αφυδάτωση, καθώς οι ασθενείς με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα προτιμούν να παραμείνουν σπίτι τους. Η πλειονότητα των ενηλίκων δεν νοσηλεύεται, ενώ μόνο 10 παιδιά νοσηλεύονται για παρακολούθηση λόγω έντονης συμπτωματολογίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts