Αυστηρές προειδοποιήσεις για τις παράνομες συνταγογραφήσεις ιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Αυστηρές προειδοποιήσεις για τις παράνομες συνταγογραφήσεις ιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών


«Οφείλουμε να προστατέψουμε την τιμή του ιατρικού επαγγέλματος και να μην αφήσουμε ατιμώρητους τους επίορκους γιατρούς που προσβάλλουν το ιατρικό σώμα, το οποίο αφιερώνεται με συνέπεια στην εξυπηρέτηση του συστήματος Υγείας και των ασθενών», τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας τις σοβαρές καταγγελίες για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας ενημέρωση για τα στοιχεία των εμπλεκομένων ιατρών στην περιοχή ευθύνης του, ώστε να μπορέσει να αναλάβει δράση σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις και τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε «τουλάχιστον 100 ύποπτες περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ», με τον ΙΣΑ να αντεπεξέρχεται στην κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερσυνταγογράφηση αλλά καθαρή απάτη που προσβάλλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου.

Σε συνέχεια αυτών των γεγονότων, ο Πατούλης σημείωσε πως οι γιατροί που εμπλέκονται σε αυτές τις καταγγελίες αποτελούν μια θλιβερή, αλλά πολύ μικρή μειοψηφία, σε σύγκριση με τους χιλιάδες ιατρούς που εργάζονται με συνέπεια και αφοσίωση, στηρίζοντας το Σύστημα Υγείας της χώρας. Καταλήγει, τονίζοντας την ανάγκη οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές να τιμωρούνται παραδειγματικά, διασφαλίζοντας την τιμή και το κύρος του ιατρικού επαγγέλματος.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts