«Είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την υγεία των εργαζομένων μας και να διαφυλάξουμε το επιδημιολογικό πλεονέκτημα της χώρας μας ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με αφορμή τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Β. Τομέα.

Τα δειγματοληπτικά διαγνωστικά τεστ διενεργήθηκαν σε περισσότερους από 150 εργαζομένους, από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές του ΙΣΑ που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ). Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του επιχειρησιακού σχεδίου «Ερμής» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών.

Ο περιφερειάρχης τόνισε σχετικά ότι «η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας και το παράδειγμα το δίνουμε πρώτοι εμείς ξεκινώντας από το ίδιο μας το “Σπίτι”. Στόχος, πρόσθεσε, είναι μέσα από τις κινητές αυτές ομάδες να στηρίξουμε το έργο του ΕΟΔΥ. Να περιφρουρήσουμε την υγεία των εργαζομένων, και ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, με υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη να διαφυλάξουμε το επιδημιολογικό μας πλεονέκτημα».

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη Β.Τ., Λουκία Κεφαλογιάννη, τον επικεφαλής της επιτροπής Covid-19 της Περιφέρειας Αττικής, Πάνο Ευσταθίου και το σύνολο των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών του Ιατρικού Συλλόγου.

Πηγή: sofokleousin.gr