Ευθύνες στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας και ειδικότερα για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, καταλογίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Οι εικόνες με τα αντίσκηνα στον χώρο στάθμευσης του 424 και την τραγική κατάσταση στην Θεσσαλονίκη με τις ΜΕΘ να μην επαρκούν και τους ήρωες υγειονομικούς λειτουργούς στα όριά τους, παραπέμπουν σε σκηνικό πολέμου με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης. 

Μίας κυβέρνησης που δεν άκουσε τις εκκλήσεις μας, που εδώ και μήνες καλούσε για την επαναλειτουργία τόσο του 424 όσο και των “Λοιμωδών Νόσων”, αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό, με αποτέλεσμα σήμερα να βλέπουμε αυτές τις τραγικές εικόνες με τα αντίσκηνα και την ανεπάρκεια σε ΜΕΘ που κοστίζει ζωές Ελλήνων πολιτών», εκτιμά η Ελληνική Λύση, ενώ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «ανεπαρκή και λίαν επικίνδυνη».

Αναφερόμενη επίσης στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι η κυβέρνηση «έχει τα όπλα για να κρατήσουμε όρθιο το ΕΣΥ» υποστηρίζει: «Εάν χρειάστηκαν τόσους μήνες για να καταλάβουν ότι το ΕΣΥ νοσεί λόγω της δικής τους αβελτηρίας και ανικανότητας πολύ φοβόμαστε ότι τα “όπλα” αυτά που επικαλείται ο κ. Πέτσας τα “έστρεψαν” εναντίον του ΕΣΥ και εναντίον της υγείας των Ελλήνων».

Πηγή: sofokleousin.gr