Πέντε παραβάσεις σε καταστήματα βεβαίωσαν τη Δευτέρα οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Μάλιστα, σε μία περίπτωση επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας καταστήματος στην Κρήτη, καθώς διέθετε υπεράριθμους πελάτες.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας βεβαίωσαν και 199 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Αναλυτικά, χθες, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 43.068 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• 5 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ. και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 1 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στην Κρήτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 654 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.

• 2 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF Passenger Locator Form από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 184 σχετικές παραβάσεις.

• 199 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 43 στην Κεντρική Μακεδονία, 33 στην Αττική, 29 στη Θεσσαλονίκη, 28 στη Στερεά Ελλάδα, 13 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 στην Κρήτη, 10 στη Θεσσαλία, 9 στην Ήπειρο, 6 στο Βόρειο Αιγαίο, 9 στην Πελοπόννησο, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 1 στα Ιόνια Νησιά και 1 στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.760 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 15.746 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ.

Πηγή: sofokleousin.gr