Τον άμεσο εκσυγχρονισμό του μηχανογραφικού συστήματος από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, «ώστε να καταστεί αξιόπιστο και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, την διαλειτουργικότητα», ζητά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με επιστολή προς τον υπουργό Κ. Καραμανλή.

Αφορμή αποτέλεσε η ανεπάρκεια του «απαρχαιωμένου και δυσλειτουργικού» όπως το αποκαλεί, μηχανογραφικού σύστηματος, να εξυπηρετήσει τους συναλλασσόμενους, με τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής για αιτήματα που αφορούν άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας, καθώς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το on line πληροφοριακό σύστημα από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πατούλης, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του έχει επισημάνει την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού του συστήματος με αφορμή ανάλογη βλάβη που είχε σημειωθεί τον περασμένο Αύγουστο. Σε επιστολή προς τον Κ. Καραμανλή, υπογράμμιζε πως η αύξηση των περιστατικών βλαβών στο σύστημα το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει την ανάγκη εκσυγχρονισμού του, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και ένας αδιάβλητος και αποτελεσματικός τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σε μήνυμα του, ο περιφερειάρχης ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων πολιτών, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο «καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα».

Πηγή: sofokleousin.gr