Πανηγυρική Εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από την Ίδρυση του Πρώτου Ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα

Πανηγυρική Εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από την Ίδρυση του Πρώτου Ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα


Το MEDITERRANEAN COLLEGE και οι Ανώτερες Σχολές ΑΛΦΑ πρωτοστατούν στο εκπαιδευτικό πεδίο, προσκαλώντας το κοινό στη διενέργεια μιας σημαντικής Επετειακής Εκδήλωσης στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Η εκδήλωση, με τίτλο “200 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Πανεπιστημίου στη Νεότερη Ιστορία της Ελλάδας (1824), το οποίο ήταν ΙΔΙΩΤΙΚΟ,” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 18.00.

Η εκδήλωση θα προσελκύσει γνωστές προσωπικότητες από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και εκπροσώπους Μ.Μ.Ε, επιμελητηρίων και διαφόρων φορέων. Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με την ιστορία και την αξία της ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, όπως η Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής, Δρ. Σπύρος Βλιάμος, Δρ. Μάρκος Μποναζούντας, Δρ. Φώτης Παπαθανασίου και Δρ. Ναπολέων Μαραβέγιας.

Ο Καθηγητής Ξυνής θα αναδείξει την σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση και τη συμβολή της στην οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη. Στην ομιλία του, θα αναφερθεί στην ιστορική συνέχεια της ιδιωτικής εκπαίδευσης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, εστιάζοντας σε αναγνωρίσιμες εκπαιδευτικές δομές, όπως η Ακαδημία του Πλάτωνα και η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Καθηγητή Ξυνή, με τίτλο “ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: Ο 50ετής αγώνας (1974-2024) του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ.” Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, θα υπάρχει η δυνατότητα για το κοινό να θέσει ερωτήσεις στους ομιλητές.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, με υποχρεωτική κράτηση θέσης. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει και διαδικτυακά, μέσω live streaming. Για τις δια ζώσης συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα που έχουν δοθεί για κρατήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts