Με εντυπωσιακή συμμετοχή που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Οι εκτιμήσεις των επιτελείων όλων των υποψηφίων συγκλίνουν στο ότι οι ψηφοφόροι έφτασαν, ενδεχομένως και να ξεπέρασαν τους 270.000, γεγονός που από μόνο του αποτελεί νίκη για το κόμμα, ένα πρώτο σημαντικό κερδισμένο στοίχημα, που καταδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσεται και πάλι στο Κίνημα Αλλαγής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017, είχαν προσέλθει στην κάλπη 212.000 πολίτες. Σε σύγκριση με την σημερινή διαδικασία, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και ασφαλώς εμπεριέχει ένα ουσιώδες πολιτικό μήνυμα, το οποίο έχει ως αποδέκτες και τη Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής και Πιστοποίησης έδωσε παράταση μιας ώρας για τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας. Ετσι οι κάλπες έκλεισαν στις 8 αντί στις 7 που είχε αρχικώς οριστεί.

Τα πρώτα αποτελέσματα – Πρωτιά Παπανδρέου στις κάλπες των απόδημων

Τα πρώτα αποτελέσματα και ίσως ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν στις 22:00, όταν θα ενσωματωθεί το 15% των συνολικών αποτελεσμάτων. Ηδη πάντως υπάρχει δείγμα γραφής από τις κάλπες των αποδήμων (ΗΠΑ, Αυστραλία κτλ), όπου την πρωτιά στις προτιμήσεις έχει ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, οι ψήφοι στις κάλπες αποδήμων (μέχρι στιγμής) έχουν ως εξής:

  • Παπανδρέου 825
  • Ανδρουλάκης 428
  • Λοβέρδος 318
  • Καστανίδης 74
  • Γερουλάνος 65
  • Χρηστίδης 34

Στην ελληνική επικράτεια, στην καταμέτρηση ψήφων που έχει γίνει σε εννέα εκλογικά τμήματα, έως τώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρατεί σε πέντε από αυτά. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πρώτος στην Ελαφόνησο και ο Γιώργος Παπανδρέου στα Άγραφα
 

Πηγή: sofokleousin.gr