Δεν προγραμματίζω οικογενειακό Πάσχα, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και κάλεσε τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν και αυτοί τις επαφές τους φέτος προκειμένου να υπερνικηθεί ο κορονοϊός.

Ο Γενς Σπαν ανακοίνωσε ότι, ενόψει της ισχυρής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού, δεν θα γιορτάσει φέτος το Πάσχα οικογενειακά. «Η οικογενειακή επίσκεψη ακυρώνεται και για μένα επίσης φέτος, για την ακρίβεια θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε διαδικτυακή συζήτηση με δημοσιογράφους, η οποία αφορούσε κυρίως στο μοντέλο των διαγνωστικών τεστ το οποίο ανέπτυξε το Μπέμπλινγκεν του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ο Σπαν κάλεσε τους πολίτες «να μειώσουν όλες τις επαφές τους όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του Πάσχα (4 Απριλίου), όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας επαίνεσε τα επιτυχημένα μοντέλα αντιμετώπισης του κορονοϊού, όπως για παράδειγμα στο Μπέμπλινγκεν, το Τίμπινγκεν και το Ρόστοκ. «Δημιουργήθηκαν εκεί υποδομές που επέτρεψαν την διενέργεια εκτεταμένων διαγνωστικών τεστ κορονοϊού. Τα διαγνωστικά τεστ κατέστησαν δυνατή την εξασφάλιση των βημάτων ανοίγματος, για παράδειγμα με σκοπό την υπαίθρια εστίαση ή τις επισκέψεις στο θέατρο. Ωστόσο, το τρέχον κύμα του κορονοϊού δεν μπορεί να υπερνικηθεί μόνο με διαγνωστικά τεστ. Η ελαχιστοποίηση των προσωπικών επαφών είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να επιτευχθεί αυτό», τόνισε στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

Πηγή: sofokleousin.gr