Στο μικροσκόπιο της αμερικανικής εισαγγελίας βρίσκονται οι φορολογικές υποθέσεις του γιου του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

Ο γιος του νεοεκλεγέντα προέδρου της Αμερικής έκανε γνωστό ότι διεξάγεται έρευνα πάνω στα φορολογικά του στοιχεία. H συγκεκριμένη δήλωση διατυπώθηκε από το μεταβατικό γραφείο του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις.

«Είμαι βέβαιος ότι μια επαγγελματική και αντικειμενική εξέταση των θεμάτων θα αποδείξει ότι έχω χειριστεί τις υποθέσεις μου νόμιμα», δήλωσε ο Χάντερ Μπάιντεν.

«Έμαθα χθες για πρώτη φορά ότι το γραφείο του εισαγγελέα στο Ντελαγουέρ ενημέρωσε τον νομικό μου σύμβουλο πως ερευνούν τις φορολογικές μου υποθέσεις», προσέθεσε.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν είναι βαθιά περήφανος για τον γιο του, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει δύσκολες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εχθρικών προσωπικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Οι επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν, ιδίως εκείνες στην Ουκρανία και την Κίνα, έχουν δώσει τροφή για σωρεία αρνητικών δημοσιευμάτων και σχολίων σε βάρος του πατέρα του για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Χάντερ Μπάιντεν ανέπτυσσε δραστηριότητες σε ξένες χώρες ενώ ο πατέρας του υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος στο επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δραστηριότητες του γιου του Μπάιντεν στην Ουκρανία οδήγησαν και στην πρόταση δυσπιστίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αφού μέσα από υψηλού κόστους στρατιωτική βοήθεια, ο Ρεπουμπλικανός ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξαχθεί έρευνα που να στοχοποιεί τον Χάντερ.

Πηγή: sofokleousin.gr