Απροσδόκητη έκβαση είχε  η μάχη για τον έλεγχο του κατασκευαστικού και ενεργειακού ομίλου Ελλάκτωρ,όπου οι παλιοί μεγαλομέτοχοι Αδελφοί Καλλιτσάντση  συνεπικουρούμενοι από στρατηγικούς επενδυτές – τους εφοπλιστές Γιάννη Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκο – “κονταροχτυπήθηκαν με το ολλανδικό γκρουπ Reggeborgh., που έχει αποκτήσει μεγάλο ποσοστό μετοχών και επεδίωκε να αλλάξει τη διοίκηση.

Στη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση, υπέρ των προτάσεων της Reggeborgh τάχθηκε το 61,2% των παρισταμένων μετόχων –  ποσοστό εξαιρετικά υψηλό και μη αναμενόμενο με βάση τις πληροφορίες που διέρρεαν τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τους συσχετισμούς δυνάμεων των αντιμαχόμενων πλευρών.

 Πέραν της αλλαγής ΔΣ, η Γενική Συνέλευση απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία (88,4%) την πρόταση του απερχόμενου ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

 Οι μέτοχοι “πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα” τους αδελφούς Καλλιτσάντηση, που είχαν κατορθώσει προ διετίας να ανατρέψουν μέσω ΓΣ την τότε διοίκηση Μπόμπολα/Κούτρα και να απομακρύνουν τελικά από την εταιρεία τον Λεωνίδα Μπόμπολα

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε με πρόταση της Reggeborgh,μετέχουν οι:

-Γεώργιος Μυλωνογιάννης, ανεξάρτητος μη εκτελεστικός πρόεδρος
-Αρης Ξενόφος, διευθύνων σύμβουλος
-Δημήτρης Κονδύλης, εκτελεστικό μέλος
-Κωνσταντίνος Τούμπουρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
-Αθηνά Χατζηπέτρου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Νωρίτερα οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος (που ελέγχουν 5% των μετοχών και 25,5% των δικαιωμάτων ψήφου), είχαν αποσύρει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητώντας να μη γίνει η ΓΣ, διότι – κατά την άποψη τους – η εκλογή διοίκησης ελεγχόμενης από την Reggeborgh θα δημιουργούσε προβλήματα σύγκρουσης συμφερόντων και παραβίασης κανόνων ανταγωνισμού, διότι το ολλανδικό γκρουπ κατέχει 30,5% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, βασικής ανταγωνίστριας του ομίλου Ελλάκτωρ.

Πηγή: sofokleousin.gr