Μετά την κατακραυγή από το τηλεοπτικό κοινό και τις δηλώσεις καταδίκης από πολιτικούς παράγοντες, κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους συλλογικών φορέων,  τα χυδαία αήθη σχόλια που ακούστηκαν στo ριάλιτι Big Brother του Σκάι, προκαλούν μαζική φυγή χορηγών και διαφημιζομένων.

Εταιρείες που είχαν κλείσει προγράμματα διαφημιστικής προβολής, δεν θέλουν πλέον να συνδέεται το όνομά τους και τα προϊόντα της με την εν λόγω εκπομπή, θεωρώντας ότι αυτό θα αποτελούσε πλέον δυσφήμηση.
 
Τουλάχιστον οκτώ επιχειρήσεις γνωστοποίησαν σήμερα ότι αποσύρουν τη χορηγία τους και τις διαφημίσεις του από την εκπομπή. Είναι τα σουπερμάρκετ “Σκλαβενίτης”, η βιομηχανία στρωμάτων Candia Strom, η επιπλοποιϊα Rigas, η εταιρεία ειδών οικιακού εξοπλισμού “Nef Nef”, τα φυτώρια Αντεμισάρη, η φίρμα φίλτρων νερού Camelot και οι επιχειρήσεις Doctor Plant, Panda Sports και Lechuza, που είχαν αναλάβει τη διαμόρφωση των χώρων όπου γυρίζεται το τηλεριάλιτι.
Τις επόμενες ώρeς αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις αποχώρησης.

Η εταιρεία στρωμάτων Candia Strom γνωστοποίησε την αποχώρηση της με ανάρτηση  στην ιστοσελίδα της, όπου αναφέρει:

Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από τη χορηγία
 στη συγκεκριμένη εκπομπή, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές, τις οποίες δεν πρεσβεύουμε.

Με ανάλογη ανάρτηση αντέδρασε και η εταιρεία επίπλων Rigas Furniture, η οποία αναφέρει:
Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της (…). Μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες ανεξαρτήτως του κόστους, δεν μπορεί να πράξει αλλιώς (…). Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης.

Πηγή: sofokleousin.gr