Επτά χρόνια μετά την απόκτηση στρατηγικής συμμετοχής στην εταιρεία υλικών συσκευασίας Atlas Tapes, το fund Diorama Investments του Δημ. Δασκαλόπουλου αναγκάζεται να αποχωρήσει, λόγω των χρονικών περιορισμών που ισχύουν για τις επενδύσεις του: Πουλάει τη συμμετοχή του στους τρεις βασικούς μετόχους, μέλη της διοίκησης της εταιρείας, ενώ ο διαχειριστής του Νίκος Κούλης δηλώνει ότι αν δεν υπήρχαν χρονικοί περιορισμοί, το Diorama θα έμενε πολύ καιρό ακόμη,προσβλέποντας σε μεγαλύτερα κέρδη και υπεραξίες

Στο διάστημα της παραμονής του, το fund και η DECA Investments συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Atlas Tapes, η οποία έχει καταστεί  μία από τις τρεις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες στον τομέα  αυτοκόλλητων ταινιών και υλικών συσκευασίας

Η εταιρεία πραγματοποίησε πέρυσι κύκλο εργασιών 115 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 100 εκατ. ήταν εξαγωγές, ισχυρή και εμφάνισε υψηλή κερδοφορία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Tapes Ιάσων Λάντζης δήλωσε:

«Η Atlas Tapes επέλεξε το 2015 την ομάδα της DECA Investments ως συνοδοιπόρο στην υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου, το οποίο αποσκοπούσε σε οργανική ανάπτυξη και στο να καταστήσει το εργοστάσιο της εταιρείας ένα από τα πιο σύγχρονα και αυτοματοποιημένα στην Ευρώπη.

Η στρατηγική της Atlas Tapes, η οποία στόχευε στην ανάπτυξη μέσω του εκσυγχρονισμού και της αυτοματοποίησης της παραγωγικής της γραμμής, σε συνδυασμό με την εξαιρετική επιλογή, όπως απεδείχθη, να έχει ως συμμέτοχο και συνεργάτη την πολύ έμπειρη ομάδα της Deca, υπερέβη τις προσδοκίες μας, φέρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην επίτευξη δε του επιχειρηματικού μας πλάνου, βοήθησε σημαντικά η εμπιστοσύνη, που επέδειξε η διαχειριστική ομάδα της Deca στην εταιρεία μας, υποστηρίζοντας πάντα όλες τις κρίσιμες αποφάσεις της διοίκησης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA Νίκος Κούλης δήλωσε:

«Το 2015, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τη Ελλάδα, πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στην Atlas Tapes γιατί πιστέψαμε στην διοίκηση, την ποιότητα της εταιρείας και την προοπτική της. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν πλήρως την απόφασή μας. Με την αξιοποίηση των κεφαλαίων της επένδυσής μας, την συνδρομή μας για την καλύτερη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά κυρίως με την συνετή διοίκηση, η εταιρεία πραγματοποίησε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατ. ευρώ, το οποίο συνέβαλε στο να έχει σήμερα ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλλίτερο εργοστάσιο του κλάδου της στην Ευρώπη. Αν δεν είχαμε τους γνωστούς χρονικούς περιορισμούς που διέπουν ένα private equity fund, θα μέναμε για πολύ καιρό ακόμα μέτοχοι».

Πηγή: sofokleousin.gr