Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο Νίκος Σπυρόπουλος του θρυλικού ελληνικού ροκ συγκροτήματος «Σπυριδούλα». Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή μέσω του Facebook, ο ηθοποιός και τραγουδιστής, Δημήτρης Πουλικάκος.

poulikakos

Οι Σπυριδούλα δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του ’70. Συνεργάστηκαν με τον Παύλο Σιδηρόπουλο με τον οποίο κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Φλου, έναν δίσκο που θεωρείται από τους σημαντικότερους στην ιστορία του ελληνόφωνου ροκ.

Το όνομα το πρότεινε ο συνεργάτης τους Γιώργος Γαϊτάνος, εμπνευσμένος από την ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη, θύματος ενός εγκλήματος που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη το 1956. Η δωδεκάχρονη, τότε, οικιακή βοηθός είχε βασανιστεί επί 36 ώρες με ηλεκτρικό σίδερο από το ανδρόγυνο που την μεγάλωνε.

Οι Σπυριδούλα ξεκίνησαν συναυλίες όπου έπαιζαν κατά κύριο λόγο διασκευές από Rolling Stones, Lou Reed, Velvet Underground καθώς και μπλουζ και γρήγορα τράβηξε το ενδιαφέρον του σχετικού κοινού, αλλά κυρίως μετά τη συνεργασία τους με τον Παύλο Σιδηρόπουλο απέκτησαν φανατικό κοινό και διέγραψαν τη δική τους ξεχωριστή πορεία.

Πηγή: sofokleousin.gr