Προσλήψεις ιδιωτών διευθυντικών στελεχών σε επιτελικές θέσεις ευθύνης στον ΕΦΚΑ, προβλέπεται σε διάταξη του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, για τον εκσυγχρονισμό του Ενιαίου Ταμείου. 

Μετά την είσοδο δικηγόρων και λογιστών που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση υποθέσεων απονομής σύνταξης, με το νέο σχέδιο νόμου, το οποίο θα τεθεί τον Δεκέμβριο προς διαβούλευση, θα γίνονται και «μεταγραφές» έμπειρων διευθυντικών στελεχών προερχομένων από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να «τρέξουν» πιο γρήγορα και αποτελεσματικά εκκρεμείς υποθέσεις και να υπερκεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Τα διευθυντικά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα θα τοποθετούνται σε νευραλγικές θέσεις του Φορέα, με στόχο να οργανώσουν τη δομή και λειτουργία υποκαταστημάτων και υπαλλήλων, που έως τώρα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, κυρίως στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων, που αποτελεί- άλλωστε-μεγάλη πληγή του ασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα το σχέδιο νόμου θα προβλέπει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών και μηχανογράφησης του Φορέα, όπως επίσης και νέα «φιλοσοφία» στις μετατάξεις και αποσπάσεις των υπαλλήλων.

Το σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί από τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.
 

Πηγή: sofokleousin.gr