Ωρες αγωνίας ζούν εκατομμύρια κάτοικοι του Κιέβου και άλλων μεγάλων ουκρανικών πόλεων, όπου συνεχίζεται και κλιμακώνεται η ρωσική στρατιωτική επίθεση από εδάφους και αέρος, με χρήση ρουκετών, βαρέος πυροβολικού και αεροπλάνων.

Εκρήξεις  ακούγονταν όλο το βράδυ στην ουκρανική πρωτεύουσα, που βρίσκεται πλέον στο βεληνεκές του ρωσικού πυροβολικού.

Βόμβες έπεσαν στα περίχωρα, σε αποθήκες καυσίμων που πήραν φωτιά και σε αεροδρόμιο 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Οι σειρήνες ήχησαν πολλές φορές, ενώ αεροπλάνα και ελικόπτερα πατούσαν σε χαμηλό ύψος πάνω από την πόλη.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν ειδοποιήσει την ουκρανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ότι το βραδυ του Σαββάτου προς Κυριακή θα εκδηλωθεί η τελική ρωσική επίθεση στο Κίεβο, με χρήση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και στόχο την κατάληψη του μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι ρωσικές δυνάμεις συναντούν σθεναρή αντίσταση και η προέλασή τους επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να εκφράζονται πλέον αμφιβολίες όσον αφορά την επίτευξη των στόχων τους μέσα στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στους σχεδιασμούς του Κρεμλίνου.

Αυτό μπορεί να αναγκάσει τη ρωσική ηγεσία να αλλάξει τους σχεδιασμούς και να διατάξει επιχειρήσεις και μέσα στα αστικά κέντρα – πράγμα το οποίο ο Πούτιν ήθελε να αποφύγει με κάθε τρόπο, ώστε να μην υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία που θα προκαλούσε σφοδρότερες διεθνείς αντιδράσεις, αλλά και έντονη δυσφορία στη ρωσική κοινή γνώμη.

Πηγή: sofokleousin.gr