Δύο ιδιωτικά νοσοκομεία θα λαμβάνουν από σήμερα περιστατικά με κορονοϊό. Πρόκειται για το ΛΗΤΩ και το Ιατρικό Περιστερίου, ενώ από χθες εντάχθηκαν στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο covid περιστατικά από χθες.

Στο λεκανοπέδιο σήμερα τα νοσοκομεία μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) διαθέτουν περί τις 120 κλίνες ΜΕΘ για non covid περιστατικά, με τη συνεισφορά ωστόσο των δύο μεγάλων Ομίλων, Ιατρικό Αθηνών και HHG να είναι σημαντική για το ΕΣΥ αλλά ετεροβαρής στο σύνολο των μελών του Συνδέσμου – 32 κλίνες ΜΕΘ παραχώρησε ο Όμιλος HHG, 20 το Ιατρικό και 16 το «Ερρίκος Ντυνάν» το οποίο παραχωρήθηκε εξ ολοκλήρου.

Παράλληλα, άλλες 222 κλίνες έχουν διατεθεί για τη νοσηλεία non covid περιστατικών στην Αττική, με τη συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών να θεωρείται ουσιαστική για την ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά όχι αντιπροσωπευτική της δυναμικότητάς τους και του μεγέθους τους σε κάποιες περιπτώσεις – πηγές του συστήματος υγείας αναφέρουν ενδεικτικά μεγάλη μαιευτική-γυναικολογική-παιδιατρική κλινική της Αττικής θεωρώντας ότι δεν εξάντλησε το περιθώριο που είχε να παραχωρήσει κλίνες στην παρούσα φάση.

Πηγή: sofokleousin.gr