Η εταιρεία Eurocatering που παρουσίασε και καθιέρωσε στην ελληνική αγορά τις έτοιμες τυποποιημένες σαλάτες φρέσκων λαχανικών, προσελκύει τώρα το ενδιαφέρον επενδυτικών funds, τα οποία ποντάρουν στις προοπτικές ταχείας περαιτέρω ανάπτυξης της.

Συμμετοχή στην Eurocatering απέκτησαν τα ελληνικά  επενδυτικά σχήματα EOS Capital Partners και Elikonos 2, εισφέροντας κεφάλαια 7 και 4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Η Eurocatering AE ιδρύθηκε το 2000 καινοτομώντας με τη διάθεση έτοιμων προς χρήση και κατανάλωση λαχανικών και φρούτων. Το 2004 λάνσαρε στην ελληνική αγορά τις πλυμένες και κομμένες σαλάτες με το brand “Φρεσκούλης”. Διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα και στόλο 65 ιδιόκτητων φορτηγών-ψυγείων. Εχει επίσης εμπορική παρουσία και δικό της δίκτυο διανομής στην αγορά της Βουλγαρίας.

Τα τελευταία χρόνια επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλή κερδοφορία. Το 2019 η εταιρία πραγματοποίησε πωλήσεις 35,8 εκ. ευρώ με EBITDA 2.8 εκ. και κέρδη 1,4 εκ. ευρώ μετά από φόρους.

Στον ισολογισμό της τελευταίας χρήσης (2020) η Eurocatering  αναμένεται να εμφανίσει πωλήσεις 38,7 εκ. ευρώ, αυξημένες κατά 10% σε ετήσια βάση, παρά τη δυσμενή συγκυρία που διαμόρφωσε η πανδημία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Eurοcatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, ο οποίος διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, δήλωσε σχετικά με την επιχειρηματική αυτή κίνηση: «Η επένδυση των EOS Capital Partners και Elikonos 2 στην εταιρεία μας αποτελεί επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους στη δυναμική ανάπτυξη της Eurocatering και στην αξία που δημιουργούμε καθημερινά, για τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες μας και φυσικά τους ίδιους τους καταναλωτές».
 

Πηγή: sofokleousin.gr