Αγωνία τους εγκλωβισμένους και αγνοούμενους που βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia και στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 αγνοούμενους, ενώ σύμφωνα με τις ιδιες πήγές δύο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο και είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Η πληροφορία για τους αγνοούμενους φαίνεται να προκύπτει από την πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους. Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό.

Επισημαινεται ότι στις 4.30 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στο πλοίο και αμέσως άρχισε η διαδικασία εκκένωσης. Οι επιβάτες του Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi  εγκατελειψαν το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και περισύλλεχθηκαν από παραπλέοντα σκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, υπάρχει ένας τραυματίας, μέλος του πληρώματος. Ευτυχώς ο καιρός ήταν πολύ καλός κι έτσι η επιχείρηση διάσωσης εξελίχθηκε ομαλά.

Πηγή: sofokleousin.gr