Στη λήψη Δρακόντειων μέτρων κατά των ανεμβολίαστων εργαζομένων προχωρούν οι εταιρείες «Νικ. Θεοχαράκης ΑΕ», «Θεοχαράκης ΑΕ», «Πράξις ΑΕ» από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου. 

Όπως αναφέρεται σε κείμενο της Διεύθυνσης Προσωπικού όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν οφείλουν να προσκομίζουν κάθε εβδομάδα αρνητικό PCR (προφανώς επωμιζόμενοι το κόστος, αν και σύμφωνα με τα ισχύοντα γενικά στον ιδιωτικό τομέα απαιτείται δωρεάν sel test), ενώ τους απαγορεύεται η παρουσία σε κοινόχρηστους χώρους. Όσοι δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν την ποινή στέρησης αποδοχών

Στην επιστολή του HR, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Από τη Δευτέρα 12/7/2021 όσοι συνάδελφοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, οφείλουν να προσκομίζουν στη Διεύθυνση Προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Δευτέρα κατά την προσέλευσή τους στους χώρους εργασίας) διαγνωστικό (μοριακό) τεστ PCR αρνητικού αποτελέσματος, το οποίο διεξήχθη 72 ώρες πριν, κατά το μέγιστο. 

Επιπλέον, οι εν λόγω συνάδελφοι οφείλουν να φορούν διαρκώς προστατευτική μάσκα προσώπου κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους, ενώ η κίνηση στους χώρους των εταιρειών θα επιτρέπεται μόνο σε εκείνους τους χώρους που είναι απολύτως απαραίτητοι στο πλαίσιο εκτέλεσης των επαγγελματικών τους καθηκόντων. Παράλληλα απαγορεύεται η παρουσία τους σε κοινόχρηστους χώρους (λ.χ. υποδοχή πελατών, κυλικείο) όπου παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων. 

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω οι εταιρείες δεν θα κάνουν δεκτή την παροχή εργασίας αυτών των εργαζομένων και για το λόγο αυτό απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα έως την πλήρωση των παραπάνω προϋποθέσεων»
 

Πηγή: sofokleousin.gr