«Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί, και δικαίως, ένα κλίμα ικανοποίησης για την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Μέσα σε αυτό το κύμα, αναμενόμενα, εμφανίστηκαν και πολλοί όψιμοι «πολέμιοι της ΧΑ». Αυτό τονίζει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε ανάρτησή του στο facebook.

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει και τα εξής:

«Αυτές τις ώρες, λοιπόν, είναι χρήσιμο, να γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω, να θυμηθούμε και να μην ξεχάσουμε το κλίμα που επικρατούσε όταν η ΧΑ γνώριζε ημέρες (μαύρης) «δόξας». Τότε, το 2013, ως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, είχα ένα επεισόδιο με τη ΧΑ (https://www.avgi.gr/…/52633_apoboli-boyleyti-tis-hrysis…) -μετά ακολούθησαν και άλλα- καθώς ένας από τους βουλευτές της επέδειξε ευθέως αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, μου ζητήθηκε μία συνέντευξη από έντυπο μεγάλης εφημερίδας (https://dragasakis.gr/sinentefxi-sto-periodiko-kapa-tis…/). Διαβάζοντάς τη σήμερα, μοιάζει εντυπωσιακό, στο σημερινό πλαίσιο, αλλά είναι δηλωτικό του κλίματος τότε, η «συμπάθεια» ή έστω η «κατανόηση» με την οποία αντιμετωπιζόταν η ΧΑ. 

Έπειτα από το περιστατικό αυτό, η ΧΑ με επιστολή της ζητούσε από τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, τη λήψη θεσμικών μέτρων εναντίον μου για «αντισυνταγματική (!) συμπεριφορά» (https://www.avgi.gr/…/53028_i-hrysi-aygi-zitaei-ede-gia…). Ευτυχώς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η σύνθεση των Προέδρων της Βουλής επέδειξαν πολιτικό ήθος & θεσμική ωριμότητα υπερασπιζόμενοι τις κοινοβουλευτικές αρχές και πρακτικές.

Πολλά ανάλογα περιστατικά που μπορούν να σταχυολογηθούν, είναι διδακτικά και για το τί όντως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και για το τί δεν θέλουμε να επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον και πώς θα το επιτύχουμε».

Πηγή: sofokleousin.gr