«Βλέπουμε να μοιράζεται δημόσιο χρήμα χωρίς διαφάνεια, εξηγήσεις και πληροφορίες, να καλλιεργείται ένα κλίμα ασυδοσίας και αυθαιρεσίας της εξουσίας, που μοιάζει να είναι αποτέλεσμα της αλαζονείας της κυβέρνησης» ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Διαβάζουμε δε σε εφημερίδες απόρρητα στοιχεία φορέων και υπηρεσιών, δημοσιευμένα επιλεκτικά και ανεξέλεγκτα. Άραγε δεν ανησυχεί κανείς για τη λειτουργία των θεσμών σήμερα, όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι σκόπιμα ερμήνευαν τα πάντα ως δήθεν “παρέμβαση στους θεσμούς”;» διερωτήθηκε ο Γ. Δραγασάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στις χθεσινές προβλέψεις του ΔΝΤ που προβλέπουν μεγαλύτερη ύφεση απ’ ότι υπολογιζόταν και βραδύτερη ανάκαμψη παγκοσμίως και  στην Ευρώπη. «Η πανδημία δεν υποχωρεί τόσο γρήγορα όσο πολλοί ήλπιζαν, διατηρώντας τις περιπλοκές στη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας, του τουρισμού

Ακόμα στην Ευρώπη δεν μπορούν να αποφασίσουν εάν και πότε θα έχουμε ελεύθερες ταξιδιωτικές ροές και πτήσεις, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τον τουρισμό στην Ελλάδα» σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε:

«Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται πόσο μεγάλη σημασία είχαν τα εμπροσθοβαρή μέτρα που εξαρχής ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση μπορεί να εμφανίζει μία «ευχάριστη» εικόνα ότι «όλα είναι υπό έλεγχο», όμως η πραγματικότητα και ο κ. Σταϊκούρας, που μόλις χθες έκανε λόγο για ύφεση 16% στο β’ τρίμηνο του έτους, διαψεύδουν την εικόνα αυτή».

Πηγή: sofokleousin.gr