Φέτος, η eBay γιορτάζει 25 δημιουργικά χρόνια, στέλνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι δίπλα της και προσφέροντας μοναδικά οφέλη στους Έλληνες πωλητές.

Η παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσα από τη δυναμική της πορεία, ξεχωρίζει στην αγορά χάρη στους αφοσιωμένους πωλητές και καταναλωτές, που την επιλέγουν κάθε μέρα. Με δέσμευση να προσφέρει διαρκώς μια αναβαθμισμένη εμπειρία για τους καταναλωτές της και μια ολοένα και μεγαλύτερη αξία για τους πωλητές της, η eBay γιορτάζει τα 25α της γενέθλια, μαζί με όλους εκείνους που τη βοήθησαν να εξελιχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Ξεκινώντας ως ένα πείραμα, με τον Pierre Omidyar να γράφει τον πρώτο κώδικα πάνω στον οποίο χτίστηκε η eBay, πήρε σάρκα και οστά μία τολμηρή ιδέα: να δημιουργηθεί μια πραγματικά ανοικτή, δίκαιη και αξιόπιστη πλατφόρμα που θα δίνει αξία σε όλους.

Το 1995, έγινε η πρώτη πώληση από την eBay – ένας σπασμένος laser pointer – που σηματοδότησε την έναρξη της επιτυχημένης πορείας της και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Με ένα πρωτοποριακό μοντέλο αγορών και πωλήσεων, η eBay ακόμη και σήμερα ενδυναμώνει τους ανθρώπους, είτε είναι καταναλωτές είτε πωλητές.

Πολλές είναι οι πρωτιές που έγραψαν ιστορία για την eBay αλλά και για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Από την τρέλα που δημιουργήθηκε με τα Beanie Babies το 1997 μέχρι και την πρώτη εφαρμογή e-commerce για συσκευή iPhone το 2008. Από τη φιλοξενία μίας δημοπρασίας για ένα φιλανθρωπικό γεύμα με τον Warren Buffet, η οποία συγκέντρωσε 4,5 εκατ. δολάρια το 2012 – ποσό ρεκόρ για την εποχή – έως και την αναζήτηση προϊόντων με εικόνες, μία υπηρεσία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017.

Ο Ilya Kretov, Γενικός Διευθυντής για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές της eBay, ανέφερε σχετικά με την επέτειο των 25 χρόνων: «Φιλοδοξούμε να γίνουμε η βασική επιλογή των πωλητών, απλοποιώντας και βελτιώνοντας την εμπειρία των μικρών επιχειρήσεων και των ιδιωτών επιχειρηματιών, εκπροσωπώντας τους και απαντώντας στις ανάγκες τους. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την εμπειρία για τους καταναλωτές μας, καθιστώντας τη πιο φρέσκια, πιο εμπλουτισμένη και πιο απλή ώστε όχι μόνο να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τους πωλητές μας αλλά και να καλλιεργήσουμε διαχρονικά, αξιόπιστες σχέσεις μαζί τους. Πιστοί στη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις με τους καταναλωτές και τους πωλητές μας, επιταχύνουμε τον τεχνολογικό μας μετασχηματισμό, διεκδικώντας τη θέση της καλύτερης πλατφόρμας για όλους. Επιβεβαιώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η ελληνική αγορά αποτελεί μία σημαντική αγορά για εμάς και πιστεύουμε ειλικρινά πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες προς αξιοποίηση για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στην eBay τους προσφέρουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο, που αποτελείται από 190 αγορές και φιλοδοξούμε να τους παρέχουμε ακόμη περισσότερη υποστήριξη και προνόμια».

Πρόσκληση στις επιχειρήσεις

Με αφορμή την επέτειο των 25 της χρόνων, η eBay προσφέρει ένα δώρο γενεθλίων σε πωλητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ως προς την υποστήριξη του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, τις εξαγωγές τους παγκοσμίως και τη δημιουργία επιπλέον ροών εσόδων. Συγκεκριμένα, προσφέρουμε σε επιχειρήσεις που πληρούν ορισμένα κριτήρια αλλά δεν δραστηριοποιούνταν μέχρι στιγμής στην eBay, εξειδικευμένη υποστήριξη και τη δυνατότητα να ανοίξουν δωρεάν το διαδικτυακό τους κατάστημα στην πλατφόρμα. Για εκείνους που δεν διαθέτουν ακόμα κατάστημα στην eBay, τώρα είναι η ώρα. Πατώντας εδώ μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για να ενταχθούν στο μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων πωλητών της eBay (Growth program), αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερους από 182 εκατ. αγοραστές.

Πηγή: sofokleousin.gr