Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένη από την κυβερνητική διαχείριση της υπόθεσης, θεωρώντας ότι πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης και ταυτόχρονα ζητεί την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. 

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας πάνω σε ζητήματα επικαιρότητας που πραγματοποίησε η PRORATA στο διάστημα 23-25 Φεβρουαρίου 2021 σε δείγμα 900 ατόμων.

Ειδικότερα, 71% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι (καθόλου και όχι ιδιαίτερα) από τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την υπόθεση Λιγνάδη, ενώ μόλις 26% δηλώνουν ικανοποιημένοι ( απόλυτα και αρκετά). Αντίστοιχα 33% είναι ικανοποιημένοι από την κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την υπόθεση Λιγνάδη και 63% δεν είναι ικανοποιημένοι. 

Παράλληλα, 66% θεωρoύν ότι η διαχείριση της υπόθεσης Λιγνάδη πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης και 32% ότι δεν την πλήττει
Επίσης, 68% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι πρέπει να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί η υπουργός Πολιτισμού και μόνο 24% να παραμείνει στη θέση της. 

Ακολουθούν οι πίνακες με τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης της PRORATA:

prorata
prorata
prorata
prorata
prorata

Πηγή: sofokleousin.gr