Μεγάλη αποτυχία σημειώνει το μέτρο της κυβέρνησης για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με το click away τις μέρες των εορτών.

Όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 63% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι δεν θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει το click away, 34% είπε ότι θα το χρησιμοποιούσε και το 3% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Το 39% των ερωτώμενων στην περιφέρεια Αττικής δηλώνουν ότι θα σκέφτονταν σίγουρα ή μάλλον ναι να χρησιμοποιήσουν το click away, ενώ το 57% απαντά σίγουρα όχι ή μάλλον όχι.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα το 31% των πολιτών δηλώνουν ότι θα σκέφτονταν σίγουρα ή μάλλον ναι να χρησιμοποιήσουν την παράδοση εκτός, ενώ το 66% απαντά σίγουρα όχι ή μάλλον όχι.

Θετικοί στο εμβόλιο

Αναφορικά με το εμβόλιο του κορονοϊού, εμφανίζονται θετικοί, με το 67% να δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί και το 57% να δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς.

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορονοϊού στη χώρα μας το 76% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά πολύ (51%) και αρκετά (25%) έναντι 78% στη δημοσκόπηση Νοεμβρίου. 12% των ερωτώμενων απαντά μέτρια, ενώ 10% συνολικά απαντά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 5%).

Όσον αφορά στο αν θα εμβολιαστούν το 67% των ερωτώμενων συνολικά απαντά σίγουρα ναι (40%) ή μάλλον ναι (27%) έναντι 64% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. Όμως 29% συνολικά απαντά όχι (15%) και μάλλον όχι (14%) στον εμβολιασμό!  15% δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί ποτέ.

Αναφορικά με το πότε οι πολίτες προτίθενται να εμβολιαστούν το 57% συνολικά δηλώνει τους πρώτους μήνες, με το 36% να απαντά το συντομότερο δυνατό, ενώ το 21% μετά από 2 με 3 μήνες. Το 24% απαντά αρκετά αργότερα, ενώ ένα 15% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί ποτέ.

Πηγή: sofokleousin.gr