Στη δημοσιότητα βγήκε η πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής, λίγες ώρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο της Προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Interview, για λογαριασμό του politic.gr, καταγράφει την προτίμηση των ψηφοφόρων για το ΚΙΝΑΛ, δίνοντας προβάδισμα στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη με 32,4%.

Δεύτερος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με 29,2% και ακολουθούν οι Ανδρέας Λοβέρδος με 17,4%, Παύλος Γερουλάνος με 12,7%, Χάρης Καστανίδης με 5,3% και Παύλος Χρηστίδης με 1,2%.

Όσοι δεν ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες εκλογές, προτιμούν τον Ανδρέα Λοβέρδο (28%), ενώ έπονται οι Ανδρουλάκης (24,6%) και Παπανδρέου (24,3%).

Στο ερώτημα «ποιος κατά την άποψή σας μπορεί να φέρει στο ΚΙΝΑΛ ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γ. Παπανδρέου προηγείται με 41,5%.

Στο παραπλήσιο ερώτημα για τη ΝΔ, ο Ν. Ανδρουλάκης έχει 26,8%, ενώ ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου (25,3%) και ο Ανδρέας Λοβέρδος (23,5%).

Στην ερώτηση «ποιος μπορεί να πάει το ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019», και πάλι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ προκρίνουν την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη (33,3%) και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων διαλέγουν τον Γ. Παπανδρέου (28,7%).

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό 62,2%, δεν επιθυμούν καμιά συνεργασία με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 29,7 % είναι θετικό για τη ΝΔ και το 28,9% υπέρ της συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: sofokleousin.gr