Η ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για τους πολίτες σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ANT1.

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την ακρίβεια χαρακτηρίζονται αναγκαία αλλά δεν φτάνουν σύμφωνα με τα όσα αναδεικνύει η δημοσκόπηση της Marc.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες όταν κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 42,9% έκανε λόγο για αναγκαία βοήθεια αλλά χρειάζονται άμεσα και άλλα μέτρα. Το 41,1% τα χαρακτήρισε ως «σχεδόν καμία βοήθεια», ενώ μόλις το 14,5% μίλησε για «σημαντική βοήθεια δεδομένων των συνθηκών».

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ενώ θετικά είδαν οι πολίτες την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Για τον χρόνο των εκλογών οι περισσότεροι τις επιθυμούν στο τέλος της τετραετίας ενώ μια κυβέρνηση με αυτοδύναμη ΝΔ έχει τον πρώτο λόγο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc.

Συγκεκριμένα το 41,1% των πολιτών επιθυμεί εκλογές το φθινόπωρο του 2022, ενώ το 55,5% στο τέλος της τετραετίας.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με δέκα μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει ποσοστό 32% έναντι 22,1% που παίρνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,6% και το ΜεΡΑ25 με ποσοστό 2,8%.

Πηγή: sofokleousin.gr