Με διψήφια διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το βαρόμετρο Δεκεμβρίου της ΚΑΠΑ Research.

Ωστόσο, στη μέτρηση η ΝΔ καταγράφει απώλειες, από τις οποίες όμως δεν επωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται ενισχυμένο, στον απόηχο των εσωκομματικών εκλογών.

Σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,8% (από 36,7% ), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγή 11,6%  από 6,2%), το ΚΚΕ 6% ( 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το Μέρα 25 3% από 2,8%). Οπως φαίνεται η ΝΔ χάνει σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός και η διαφορά βρίσκεται στις 10 μονάδες.

Σημαντικό είναι το στοιχείο του σχεδόν διπλάσιου ποσοστού που λαμβάνει το ΚΙΝΑΛ, ως αποτέλεσμα προφανώς των εσωκομματικών εξελίξεων με την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι οι επιλογές “Λευκό/Ακυρο””, “Δεν έχω αποφασίσει και “Δεν θα ψήφιζα”, συγκεντρώνουν το 13,9%.

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα σχετικά με τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και αφορά όσους θα αποφασίσουν για την τελική ψήφο τους μετά την προκήρυξη των εκλογών (28%). Στο ερώτημα μεταξύ “ποιων κομμάτων ταλαντεύεται;” το μεγαλυτερο ποσοστό 24% ταλαντεύεται μεταξύ Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ και το 16% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Μόλις το 3% απαντά μεταξύ “Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ”.

Πηγή: sofokleousin.gr