Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open, το 61% των πολιτών στην Αττική δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός στη διάρκεια της κακοκαιρίας. Μόλις το 39% δηλώνει ικανοποιημένο.

alco

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι πολίτες με τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία, καθώς το 50% δεν είναι ικανοποιημένο, έναντι 44%.

Για το πρόγραμμα των εμβολιασμών το 48% δηλώνει ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 40% που απαντά «όχι» για τον μήνα Φεβρουάριο.

alco

Υπέρ της αναθεώρησης της νομοθεσίας, προκειμένου να μην παραγράφονται αδικήματα που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση, τάσσεται το 86% όσων ερωτήθησαν, ενώ το 5% τοποθετείται αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική.

alco

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφων επί των έγκυρων, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 14,5%, μειωμένη σε σχέση με το 15,1% της προηγούμενης μέτρησης.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38% έναντι 23.5% του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, ενώ ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4,6%, ΜέΡΑ25 με 3% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

Πηγή: sofokleousin.gr