Τα δυο τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταφέρει να καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας σε δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D), ήτοι 17,2%.

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία- Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων «Επιχειρείτε!».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός: «Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία – Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων “Επιχειρείτε!” μίλησα για τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την έρευνα και την ανάπτυξη. Τα δυο τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταφέρει να καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας σε δαπάνες για το R&D (17,2%), ενισχύοντας νέους ταλαντούχους ερευνητές και επιχειρηματίες.

Το Elevate Greece αποτελεί το πρώτο σύστημα καταγραφής και προώθησης του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα, παρέχοντας σημαντικά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, καθώς και φορολογικά ελαφρύνσεις σε επενδυτικούς αγγέλους (angel investors) κ.ά.».

Πηγή: sofokleousin.gr