Σε μια σημαντική στρατηγική κίνηση προχώρησε η Dimand, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων φέρεται να κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, η αίτηση κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένονται οι εγκρίσεις από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 H Dimand, η οποία ιδρύθηκε το 2008, κινείται πολύ δυναμικά στον τομέα ακινήτων και σύνθετων κατασκευαστικών έργων τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταστεί ένας από τους πιο ενεργούς και σημαντικούς «παίκτες».

Τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε ότι επενδύει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand, αυξάνοντας τη συνολική της δέσμευση στα 71,5 εκατ. ευρώ. Η κοινοπραξία ανήκει κατά 35% στην EBRD και κατά 65% στην Arcela Investments Ltd., θυγατρική εξ ολοκλήρου της Dimand.

Λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2021, η Dimand ανακηρύχθηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής για το ακίνητο που στέγαζε επί δεκαετίες το ιστορικό πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.
 

Πηγή: sofokleousin.gr