Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 91 συλληφθέντες, μετά την χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση του Πολυτεχνείου και της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, στο πλαίσιο της απόφασης για ακύρωση όλων των επετειακών εκδηλώσεων της 17ης Νοεμβρίου.

Εις βάρος των 91, πάντως, σχηματίστηκε δικογραφία για σειρά αδικημάτων, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων εναντίον της Covid-19.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν περιμετρικά του κτιρίου του Πολυτενείου στο κέντρο της Αθήνας, μία ημέρα μετά την επιχείρηση εκκένωσής του.

Είχε προηγηθεί η απόφαση για ακύρωση όλων των επετειακών εκδηλώσεων εν όψει της 17ης Νοεμβρίου, λόγω των έκτακτων μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου, προχωρώντας στην κατάληψη του, προκειμένου να το κρατήσουν ανοιχτό, όπως υποστήριξαν, για τις εκδηλώσεις μνήμης.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε με την εκκενωση του κτιρίου και την προσαγωγή δεκάδων ατόμων.

Αντίστοιχη επιχείρηση έλαβε χώρα και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει η φετινή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, επικαλούμενος την πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, ανακοίνωσε και την ακύρωση όλων των επετειακών εκδηλώσεων, με εξαίρεση την κατάθεση στεφανιών από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων.

Πηγή: sofokleousin.gr