Σε μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη βιωματική δράση προχώρησε ο Δήμος Χαλανδρίου. Με τη συνεργασία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων τριών δημοτικών σχολείων (1ο, 2ο και 5ο) και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, οργάνωσε τον σχεδιασμό από τους μαθητές πολύχρωμων διαβάσεων μπροστά από τα τρία δημοτικά σχολεία της πόλης.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων, πεζών και οδηγών, σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και συμμετείχαν, εκτός από τα παιδιά, οι γονείς και εργαζόμενοι στα τμήματα Συγκοινωνιών και Αυτεπιστασίας του Δήμου, με τη συνδρομή του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενας Χριστούλη και Παιδείας Ιωάννας Αθανασάτου.

Η δράση υλοποιήθηκε με όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας και με περιορισμένο αριθμό μαθητών.

«Η αρμονική συμβίωση πεζών και οχημάτων στις σύγχρονες πόλεις παραμένει ζητούμενο», ανέφερε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη αντιδήμαρχος κ. Χριστούλη και στη συνέχεια τόνισε: «Είναι πολύ περισσότερα αυτά που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν στο Χαλάνδρι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που ψηφίσαμε το 2019. Η δράση της δημιουργίας πολύχρωμων διαβάσεων από μαθητές για μαθητές έξω από τα σχολεία του Δήμου, στόχο είχε να εμπνεύσει μαθητές και γονείς και να στείλει ένα μήνυμα στους οδηγούς ότι πρέπει να σέβονται τους πεζούς και να τους επιτρέπουν να κινούνται με ασφάλεια».

Στο ίδιο πλαίσιο δράσεων, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε το Σάββατο (26/9) και σε έναν συμβολικό αποκλεισμό των οδών Βασ. Γεωργίου και Σωκράτους, επιτρέποντας μόνο σε πεζούς, ποδηλάτες και εμποδιζόμενα άτομα να απολαύσουν μια άνετη και ασφαλή βόλτα στο κέντρο της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr