Ο  πρώην υπουργός της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook τάσσεται κατά του νέου σώματος της αστυνομίας για τη φρούρηση των πανεπιστημίων. Μάλιστα, αναρωτιέται αν χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς ή περισσότερους επιστήμονες.

Από την ανάρτησή του δεν απουσιάζει και η κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς κάνει λόγο για «ιδεοληψία» αλλά και «ξεπερασμένη παλαιοπολιτική συνήθεια βολέματος κάποιων».

H ανάρτηση του Α. Σπηλιωτόπουλου είναι η εξής:

«Η ασυδοσία, η ανομία κ η βεβήλωση μαζί με την καταστροφή δημόσιας περιουσίας είναι μια πάγια πρακτική στους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων.

Πολλές φορές άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρακτική του άβατου που εμπόδιζε κάθε προσπάθεια ελέγχου η κ καταστολής ακόμα κ σε περιπτώσεις ακραίας βίας η κ εμπρησμού.

Πολλές οι προσπάθειες για άρση του ασύλου που είχε παραμείνει ως σύμβολο για τη μη επιστροφή σε αυταρχικές πρακτικές κ στη φασίζουσα νοοτροπία μια άλλης εποχής.

Οι προσπάθειες αυτές άλλες πέτυχαν κ άλλες όχι.

Όμως στο τέλος το πανεπιστημιακό άσυλο μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Τώρα ξαφνικά έρχεται η Πολιτεία να διορίσει 1200 ειδικούς φρουρούς για τη φύλαξη των ΑΕΙ

Χρειάζεται φύλαξη το Πανεπιστήμιο;

Μετά την άρση του ασύλου, αν είχαμε αλλάξει κ νοοτροπία όχι!

Σκεφτείτε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή του Κέιμπριτζ να αστυνομοκρατείται! προφανώς και εκεί ο χώρος είναι ιερός κ προστατεύεται από φοιτητές, διδάσκοντες,επισκέπτες!

Αλλά ας δεχτούμε ότι εμείς έχουμε άλλη νοοτροπία κ ροπή στη βία

Μετά από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση που αποψίλωσε τα ΑΕΙ από επιστήμονες κ διδάσκοντες, μετά την άρση του ασύλου, αυτή είναι η προτεραιότητα;

Δεν θα μπορούσε η Πολιτεία να δώσει τη δυνατότητα στις πρυτανικές αρχές για ιδιωτική φύλαξη όταν ακόμα κ τα Υπουργεία τέτοια διαθέτουν;

Τα αεροδρόμια;

Δηλαδή χρειάζεται η πρόσληψη από το κράτος ενόσω νέου σώματος αστυνομικών κ όχι η πρόσληψη επιστημόνων σε ΑΕΙ ακόμα κ εκεί που υπολειτουργούν;

Λυπάμαι άλλα κ ως πρώην Υπουργός κ ως ενεργός πολίτης με δημοκρατικό κ προοδευτικό πρόσημο δεν κατανοώ μια τέτοια ιδεοληψία εκτός από την αποδοχή της ως μια ξεπερασμένη παλαιοπολιτική συνήθεια βολέματος κάποιων.

Αλλά πιστεύω ότι αυτή την είχε ξορκίσει κατά δήλωση του ο Πρωθυπουργός από τις πρακτικές της κυβέρνησής του!

Απλά λυπάμαι…»

Πηγή: sofokleousin.gr