Η DHL Express, αναμένει μία πρωτοφανή, από άποψη όγκου αγορών και αποστολών στο διαδίκτυο, περίοδο αιχμής για το 2020. Τα άλματα της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιοποίησης, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των εμπόρων που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, καθώς και την διεύρυνση των αγορών μέσω εφαρμογών, από τις οποίες οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν προσφορές απ’ όλο τον κόσμο. Κατά συνέπεια, το διασυνοριακό εμπόριο μεγαλώνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η τρέχουσα χρονιά, οι καταναλωτές μετατοπίζουν μαζικά τις αγορές τους στο χώρο του διαδικτύου, όσο ποτέ άλλοτε. Κάτι το οποίο θα γίνει ακόμα πιο εμφανές στις επερχόμενες δημοφιλείς ημέρες αγορών, όπως η “Black Friday” και η “Cyber Monday”, καθώς και ολόκληρη η περίοδος των Χριστουγέννων.

Έχοντας ήδη παρατηρήσει αύξηση του όγκου του ηλεκτρονικού εμπορίου της τάξης του 35% για το 2020, υπολογίζεται ότι η επερχόμενη περίοδος αιχμής θα προσεγγίσει αύξηση κοντά στο 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Η DHL Express δηλώνει ότι είναι προετοιμασμένη: Περισσότερες από 10.000 επιπλέον προσλήψεις, νέα αεροσκάφη και συνολική ενδυνάμωση των λειτουργικών δυνατοτήτων με ετήσιες επενδύσεις περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: sofokleousin.gr