Αύξηση στα καθαρά και έσοδα για το α΄ τρίμηνο ανακοίνωσε η Deutsche Post εν μέσω ανάκαμψης στο παγκόσμιο εμπόριο, καθιστώντας αυτό, ως το κααλύτερο α΄ τρίμηνο στην ιστορία της.

Η γερμανική εταιρεία μεταφορών εμπορευμάτων και logistics, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν στα 1,19 δισ. ευρώ έναντι των 301 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2020.

Τα έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν στα 18,86 δισ. ευρώ έναντι των 15,46 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 1,91 δισ. ευρώ έναντι των 592 εκατ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων για 1,9 δισ. ευρώ από τις αρχές Απριλίου.

“Είχαμε το καλύτερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία μας και ήμασταν σε θέση να ξεδιπλώσουμε την πλήρη ισχύ μας ως όμιλος. Και οι πέντε μονάδες μας είναι σε τροχιά ανάπτυξης και είμαστε σε ιδανική θέση για να επωφεληθούμε από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αναβίωση του παγκόσμιου εμπορίου”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Frank Appel.

Επίσης, η Deutsche Post αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2021 καθώς και τους μεσοπρόθεσμους στόχους.

Για το 2021 αναμένει ΕΒΙΤ περισσότερα των 6,7 δισ. Ευρώ, αντί των σημαντικά υψηλότερων από τα 5,6 δισ. ευρώ.

Οι ταμειακές ροές θα αυξηθούν σε άνω των 3 δισ. Ευρώ, αντί του “σημαντικά υψηλότερα των 2,3 δισ. Ευρώ”.

Επίσης, η εταιρεία αναμένει ΕΒΙΤ άνω των 7 δισ. Ευρώ για το 2023, αντί των άνω των 6 δισ. Ευρώ προηγουμένως.

Οι αθροιστικές ταμειακές ροές θα πρέπει να διαμορφωθούν στα 9 δισ. Ευρώ στο διάστημα 2021-2023, αντί των 7,5-8,5 δισ. Ευρώ που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Πηγή: sofokleousin.gr