«Αυτό το μείγμα μέτρων που ισχύει τώρα δεν δουλεύει και πρέπει να το αλλάξουμε από τη στιγμή που αυξάνονται τα κρούσματα» δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης. «Θα πρέπει να κάνουμε κάτι αντίστροφο, να λειτουργήσει δηλαδή ο κόσμος εκτός των εσωτερικών χώρων και αυτό θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα», τόνισε.

Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει πικ νικ με μάσκες, άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τα σχολεία, είπε ότι πρέπει να ανοίξουν και να γίνονται μαθήματα σε εξωτερικό χώρο ή με ανοιχτά τα παράθυρα όλες τις ώρες.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο κ. Δερμιτζάκης δεν φάνηκε αισιόδοξος, καθώς όπως είπε κανένα στοιχείο αυτή τη στιγμή δεν είναι ενθαρρυντικό. Εξήγησε, ότι αν πράγματι υπάρξει μια αποκλιμάκωση θα οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η μείωση της μετάδοσης λόγω των καιρικών συνθηκών και η άνοδος της θερμοκρασίας.

Για ένα σκληρό lockdown δύο εβδομάδων, ο καθηγητής παρότι όπως λέει «το ακούει»,
το θεωρεί ανέφικτο. Και αυτό, διότι όπως εξήγησε, για να αποδώσει ένα τέτοιο μέτρο αυτή τη στιγμή, «θα πρέπει να είναι στα πρότυπα της Ουχάν. Είναι ρεαλιστικό αυτό;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sofokleousin.gr