Οι σημερινές εικόνες  συνωστισμού σε εκκλησίες και οι εορτασμοί των Θεοφανείων παρουσία πολύ κόσμου ήταν “καμπανάκι κινδύνου” για τους ειδικούς, που σπεύδουν να προβλέψουν νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και αναζωπύρωση της πανδημίας.

Συνέχιση του lockdown για πολύ καρό, με αυστηρότερα μέτρα  περιορισμού των μετακινήσεων και ξανακλείσιμο των σχολείων προβλέπει ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος δικαιώθηκε μέχρι τώρα σε όλες τις εκτιμήσεις-προβλέψεις του για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Την αντίδραση του προκάλεσαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μεταδόθηκαν  από εκκλησίες όπου παρατηρήθηκε συρροή πιστών και από τελετές καθαγιασμού των υδάτων, παρουσία μητροπολιτών.

“Κατόπιν τούτου, ας μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα”, έγραψε ο Μανώλης Δερμιτζάκης στο facebook.

 Ανάλογες εκτιμήσεις-προβλέψεις διατυπώνονται από πολλούς λοιμωξιολόγους, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς, ακόμη κι αν χρειασθεί να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ιεραρχία της Εκκλησίας.

Πηγή: sofokleousin.gr