Ούτε ένα διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για τον κορoνοϊό δεν υπάρχει στο νοσοκομείο «Σωτήρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς είναι κατειλημμένα.

«Στενάζουν» και Ευαγγελισμός – Αττικό

Η κατάσταση, όμως, δεν είναι καλύτερη ούτε στα δύο ακόμη μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, στον «Ευαγγελισμό» και το «Αττικό».

Στο «Ευαγγελισμό» υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ενώ στο «Αττικό» τα ελεύθερα κρεβάτια είναι δύο με την πιθανότερη εκτίμηση να είναι ότι θα καλυφθούν άμεσα κι αυτά.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε νωρίτερα γιατρός που βρίσκεται σε εφημερία του νοσοκομείου «Σωτηρία», η πληρότητα στην κλινική την οποία βρίσκεται είναι στο 100% από την αρχή της εφημερίας και χρειάστηκε να δοθούν κάποια εξιτήρια.

«Η πίεση που δεχόμαστε πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός ατόμων που χρειάζονται και ιατρική εκτίμηση και νοσηλεία. Μειώνεται σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και αυξάνεται σημαντικά πλέον η βαρύτητα της νόσου» τόνισε μεταξύ άλλων η Αρετή Γραβάνη, Ειδικευόμενη Παθολογίας Κλινικής Λοιμώξεων του «Σωτηρία».

Πηγή: sofokleousin.gr