Με ποσοστό άνω του 99% εγκρίθηκαν από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, οι αλλαγές στο καταστατικό και η νέα πολιτική για τον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ άνω του 93% συγκέντρωσε και η πρόταση για τη νέα πολιτική αποδοχών.

Στη συνέλευση που συνεδρίασε σήμερα σημειώθηκε απαρτία 76,07% και τα θέματα αλλαγών του καταστατικού και μελών ΔΣ εγκρίθηκαν από το 99,999%. Για τη νέα πολιτική αποδοχών της ΔΕΗ, ψήφισαν υπέρ 164.671.763 (93,312%), κατά 10.852.805 (6,150%) και απείχαν από την ψηφοφορία 950.124 (0,538%).

«Πληρωμή σε ρεπό για τους εργαζόμενους, μισθοί 350.000 ευρώ για τα golden boys στη ΔΕΗ»

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή δημοσίευμα της «Αυγής» για τα «χρυσά δώρα στα γαλάζια golden boys», η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπελυσ σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας της ότι κάποιοι «έχουν αποφασίσει να στήσουν κανονικό φαγοπότι στη ΔΕΗ που στο τέλος θα πληρώσουν οι καταναλωτές μαζί με τον λογαριασμό τους.​

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει πως «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δρομολογεί τις μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων και την πληρωμή τους σε… ρεπό, τα golden boys του στη ΔΕΗ δίνουν αυξήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους εαυτούς τους».

Η Κουμουνδούρου επικαλείται το δημοσίευμα που αναφέρει ότι στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας εγκρίνονταο αυξήσεις σε μισθούς που αγγίζουν τα 350000 τον χρόνο για τα γαλάζια golden boys.

«Όλα τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας πέραν των bonus των αυξήσεων από 30% έως 50% επί των ετήσιων μεικτών αποδοχών τους θα έχουν τη δυνατότητα της προσαύξησης επί του ποσού του πρώτου bonus έως 50%! Στα παραπάνω βέβαια δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν τα υπόλοιπα “δωράκια”, όπως αμοιβές για συμμετοχές σε συμβούλια και επιτροπές, υπερπολυτελή αυτοκίνητα και προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και θυμίζει πως στελέχη δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους, «όταν εδώ και δύο χρόνια η ΔΕΗ έχει πλήρως απαξιωθεί, με φουσκωμένους λογαριασμούς, κύμα αποχωρήσεων πελατών και ανελέητο κυνηγητό φτωχών νοικοκυριών από εισπρακτικά δικηγορικά γραφεία».

Πηγή: sofokleousin.gr