Ενας νέος ισχυρός όμιλος  με καθετοποιημένες δραστηριότητες δημιουργείται στον κλάδο χαρτιού-χάρτινων συσκευασιών, με την εξαγορά της βορειοελλαδικής εταιρείας “Χαϊτογλου-Χαρτέλ” από τον όμιλο INTEVCO.

Η εξαγορά έγινε στα πλαίσια σχεδίου εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε μέσω της Frem Industrial Group (FIM).

Ο όμιλος INDEVCO έχει παρουσία στην ελληνική αγορά από το 2009 μέσω της θυγατρικής εταιρίας “Unipak Hellas” και το 2018 έκανε ένα μεγάλο βήμα επέκτασης των δραστηριοτήτων του, εξαγοράζοντας τη χαρτοβιομηχανία “ΠΑΚΟ”.

 Εντάσσοντας στο δυναμικό του και την “Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ”, αποκτά κυρίαρχη θέση στην αγορά χαρτιού και  ειδών χάρτινης συσκευασίας. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Η “Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ”, μέλος του ομίλου “Χαΐτογλου”, δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής χαρτοκιβωτίων και λοιπών προϊόντων συσκευασίας από το 1979 και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κλάδο.

Η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης προβλέπει αποπληρωμή χρεών προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και προμηθευτές. Παράλληλα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας στην “Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ”.

Ο Fayssal Frem, μέλος ΔΣ της INDEVCO και επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου στην Ελλάδα, δήλωσε:

“Η “Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ” υπήρξε ανέκαθεν ένας αξιόπιστος συνεργάτης και προμηθευτής εμπορευμάτων για την “Unipak Hellas” (θυγατρική εταιρία του ομίλου INDEVCO στην Ελλάδα). Η εξαγορά ουσιαστικά αποτελεί την επιχειρηματική συνέχεια της έως τώρα εξαιρετικής συνεργασίας μας (…). Η συναλλαγή αυτή θα προσδώσει στην “Unipak Hellas” συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέγγιση πελατών σε όλες τις περιοχές της ελληνικής αγοράς καθώς και μία εξαγωγική βάση προς τις γειτονικές χώρες”.

Πηγή: sofokleousin.gr