Δεν θα επιτρέπεται στη διάρκεια των εορτών η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς η σχετική απαγόρευση παρατάθηκε μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

«Μετακίνηση για εξοχικά δεν προβλέπεται. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο με υψηλότερη κινητικότητα το επιδημιολογικό φορτίο» επανέλαβε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε ότι υπάρχουν μετακινήσεις για τις οποίες θα υπάρξει «κάποια ευελιξία», κυρίως για επανένωση οικογενειών ή επιστροφή φοιτητών.

«Θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών, όπως για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό Νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπούδαζαν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, με εξαίρεση:

  •     λόγοι υγείας
  •     επαγγελματικοί λόγοι
  •     επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  •     επανένωση οικογενειών

Χριστούγεννα με απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας μετά τις 9 θα συνεχίσει να ισχύει, όπως και τα SMS στο 13033. Επίσης, θ’ απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και διατηρείται η απαγόρευση συναθροίσεων.

Το μόνο που θα επιτραπεί, όπως είπε στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης, είναι να κάνει κάποιος Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά με μία ακόμη οικογένεια και σε κάθε περίπτωση με ανώτατο αριθμό τα εννέα άτομα σε κάθε σπίτι, προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο μεγαλύτερος συγχρωτισμός και η πιθανότητα διασποράς του ιού.

Πηγή: sofokleousin.gr