Πρόσκληση σε «κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη ο οποίος πιστεύει στις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της Σοσιαλδημοκρατίας» να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, «ακόμη κι αν τα προηγούμενα χρόνια έκανε άλλες κομματικές επιλογές στην κάλπη», εκτιμώντας πως «με τους πολίτες οι οποίοι σήμερα ξαναβλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως μία παράταξη που μπορεί να τους εκφράσει έχουμε μόνο πράγματα που μας ενώνουν», απηύθυνε από την Ξάνθη ο υποψήφιος για την προεδρία, Παύλος Χρηστίδης, διευκρινίζοντας ότι «αυτό το οποίο δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι οργανωμένες μετακινήσεις κομματικών στελεχών οι οποίες θέλουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμά μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην πόλη της Ξάνθης, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη, ο κ. Χρηστίδης επανέλαβε ότι θέλει ν’ αναδείξει τη νέα γενιά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων κάτι το οποίο όπως είπε «… έρχεται να εκφράσει αυτή την απαραίτητη αναζωογόνηση της παράταξης και της πολιτικής ζωής της χώρας».

Ερωτηθείς για τη δεύτερη φάση των εκλογών και για τη διασφάλιση της ενότητας, ο κ. Χρηστίδης απάντησε ότι «Η πολιτική ενότητα είναι κάτι το οποίο στηρίζεται στις κοινές απόψεις και ιδέες. Επομένως αυτές θα τις εκφράσουμε όλοι. Είναι αυτονόητο ότι σ’ αυτό παίζει ρόλο ο αρχηγός αλλά η άποψή μου είναι ότι παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο η παράταξη, η κοινωνική βάση της παράταξης και σ’ αυτό θέλω να σας πω ότι είναι αποφασισμένη η κοινωνική μας βάση να δει το ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστεί ξανά. Άρα, δε φοβάμαι κάτι το οποίο σχετίζεται με την ενότητα».

Πηγή: sofokleousin.gr