Αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες με το  μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο μέτωπο των νοσοκομείων.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν αύξηση κατά 267 εκατ. ευρώ το Μάρτιο με το άθροισμα ληξιπρόθεσμων οφειλών και εκκρεμών επιστροφών φόρου να διαμορφώνεται στα 2,565 δισ. ευρώ από 2,298 δισ. ευρώ που είχαν διαμορφωθεί το Φεβρουάριο.

Στα νοσοκομεία , οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες προμηθευτές έχουν φτάσει στα 893 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται  ότι τον περασμένο Δεκέμβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων ήταν 502 εκατ. ευρώ, τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν σε 722 εκατ. ευρω και τον Μάρτιο φούσκωσαν στα 893 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ακολουθούν τα ασφαλιστικά ταμεία με 526 εκατ. ευρώ, λοιπά νομικά πρόσωπα με 242 εκατ. ευρώ και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 190 εκατ. ευρώ.

Οι  ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου ακολούθησαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες αν και προσεγγίζουν τα 650 εκατ. ευρώ εμφανίζουν μείωση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Περιορίστηκαν τον Μάρτιο σε 642 εκατ. ευρώ από 671 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Πηγή: sofokleousin.gr