Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού (1, 2 και 3), με αποτέλεσμα να μην εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Επίσης, χωρίς τρόλεϊ και τραμ θα μείνει η πρωτεύουσα σήμερα. Από την άλλη, κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Επίσης 4ωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ). Αποτέλεσμα είναι ότι ακυρώνονται τέσσερις πτήσεις εξωτερικού και 14 εσωτερικού των Aegean και Olympic Air, ενώ τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης και άφιξης σε άλλες 9 πτήσεις εξωτερικού και 20 εσωτερικού.

Τα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «ύστερα από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα «σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα, και θα παλέψουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών».

Πηγή: sofokleousin.gr