Ενώ η Ευρώπη δρομολογεί την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, επιχειρώντας να καταφέρει ένα ακόμα πλήγμα στη οικονομία της Ρωσίας, η Κίνα εμφανίζεται εκ νέου ως αρωγός της Μόσχας, με απώτερο στόχο να την βγάλει από τη δύσκολη θέση αλλά και να ικανοποιήσει τις δικές της ενεργειακές ανάγκες.

Σύμφωνα με το Bloomberg το Πεκίνο προτίθεται να αναπληρώσει τα στρατηγικά του αποθέματα αργού με ρωσικό πετρέλαιο και ήδη οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις, σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο.  Είναι πρόδηλο ότι η Κίνα τείνε χείρα βοηθείας με τη Μόσχα, στοχεύοντας μεταξύ άλλων να ενισχύσει και τους ενεργειακούς δεσμούς με αυτήν. 

Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές πέφτουν, με το Brent να κινείται πάνω από τα 108 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Ιουλίου 2022.

Η τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent υποχωρούν κατά 0,27% και διαμορφώνεται στα 108,82 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Ιουλίου 2022.

Η τιμή του αμερικανικού αργού κινείται κατά 0,86% χαμηλότερα και διαμορφώνεται στα 106,30 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Ιουνίου 2022.
 

Πηγή: sofokleousin.gr