Για «κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη, που εν μέσω κρίσης αγγίζει το σύνολο της κοινωνίας και ιδίως τα μεσαία στρώματα και τους ευάλωτους συμπολίτες μας», έκανε λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο».

«Σε μια περίοδο οικονομικής καθίζησης με αποπληθωριστικές τάσεις στην οικονομία, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ανατιμήσεις έως και 20% σε είδη πρώτης ανάγκης, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και στην ενέργεια» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης και χαρακτήρισε «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» την μετακύλιση των ανατιμήσεων των πρώτων υλών στον τελικό καταναλωτή. Επεσήμανε τον κίνδυνο «φτωχοποίησης ευρύτατων στρωμάτων» και πρόσθεσε ότι «οι ολιγοπωλιακές συνθήκες που με ευθύνη της κυβέρνησης, επικράτησαν στην αγορά εν μέσω πανδημίας, διαμορφώνουν και ένα πλαίσιο ανατιμήσεων». Αναφέρθηκε στην «χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπου αντί η απελευθέρωση να  οδηγήσει σε μείωση των τιμών, εντείνεται η ενεργειακή φτώχεια των νοικοκυριών ενώ 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξήσεις των τιμολογίων… Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την συγκρατημένη και ρεαλιστική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, ως έμπρακτη στήριξη προς την μικρομεσαία επιχείρηση».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο «για  εξαπάτηση των μικρομεσαίων που βλέπουν τις προσδοκίες τους για ελαφρύνσεις και ενίσχυση εν μέσω πανδημίας να διαψεύδονται πλήρως. Αντίθετα, βλέπουμε να υλοποιείται το σχέδιο της έκθεσης Πισσαρίδη για βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων, προς όφελος των λίγων ισχυρών».

Πηγή: sofokleousin.gr